2009. július 27., hétfő

KEDVES LÁTOGATÓINK!

Új honlapot indítottunk MAG - Kapu a világra Kanadai Magyar Hírcsatorna néven. Újabb videóink is itt találhatóak meg.

Elérhetősége:

http://www.hunmag.ca/

Új honlapunkon a kanadai magyar és magyarországi események videói mellett cikkeket, irodalmat és a kanadai magyar szervezeteket, személyiségeket bemutató írásokat is olvashatnak. Szerkesszük együtt a MAGot.

Köszöntő

Kedves barátaink!

Az ősi MAG szóban a lényeg ereje rejtőzik. Az éltető erő magja, ha a búzaszemre gondolunk; a tudomány igaza és korlátlan erejű hatalma, ha az atommag kiszámíthatatlan erejére koncentrálunk; az Anyaföldünk végtelen titkai, ha a mélyen rejtett Föld magját idézzük meg; az édes anyanyelvünk és történelmünk igazsága, ha magyar nyelven beszélünk, írunk és elmélkedünk. Az Élet magjából csírázik ki az új gondolat, a kezdeményezés, az örök valóság…
Ezen a honlapon vigyázzuk a múlt rejtelmeit, a jövő gyökereit, gyönyörködünk a szépben, a jóban, de megmutatjuk a rosszat, a rútat is, tiszteljük az igazságot de megmutatjuk a hamisságot is, ám hogy melyik-melyik azt az olvasóink izlésére, véleményére bizzuk.
A Mag kapu a világra, a tiszta, független, szabad magyar hang Kanadában. Változatos, mint amilyen ez a közösség, nincs egy ember szeszélyeinek, esetlegesen téves meglátásokra alapozott cenzúrájának alárendelve, nem propagandaeszköz mint esetleg más fórumok, hanem valódi hírcsatorna, ami sokoldalúan mutatja be a valóságot. Így találni fognak rajta olyan írásokat is, amivel nem biztos, hogy egyetértenek, de kitűnő alapot képeznek, hogy kibeszéljük közös ügyeinket.
Reményeink szerint együtt szerkesztjük, formáljuk olvasóinkkal, akik egyben támogatóinkká is válnának, hogy sokszínű függetlenségünket őrizni tudjuk.
Új torontói magyar közéleti és kulturális internetes hírlapunk elsősorban a kanadai magyar hírek és események bemutatására vállalkozik, de foglalkozunk az óhaza és más külhoni magyar közösségek eseményeivel és meghatározó szereplőivel is.
A honlapon megtalálhatóak beszámolóink kanadai magyar ünnepségekről, kanadai magyar szervezetek működéséről, de bemutatjuk magyar tehetségek produkcióit, közéleti személyiségeket és magyar üzletemberek tevékenységét is kisfilmekben, interjúkban és cikkekben.
Fedezze fel honlapunkat! Legyen a munkatársunk, hirdetőnk, támogatónk!
Honlapunk folyamatosan bővül írásokkal, képekkel, videókkal, így érdemes lesz gyakran visszatérni. Egyes írásainkat, amik nagyobb érdeklődést váltanak ki frissíteni fogjuk újabb információkkal, kapcsolódó cikkekkel, hozzászólásokkal.
Köszönettel várunk dicséretet és építő jellegű javaslatokat egyaránt, mert mindkettő a MAG éltető erejét képviseli. A magot elvetettük, gondozzuk együtt, hogy szép virág nyíljon belőle.

Szeretettel,

A MAG szerkesztősége