2009. január 20., kedd

Kérés levél közzétételére

Török Erzsébet újabb levele a Magyar Ház eladása ügyében

Megjegyzés:
Tekintve, hogy most már annyi erélyes kérés és fenyegetés ért el hozzám a demokratikus szólásszabadság betartása miatt, ami úgy tűnik, itt, Kanadában is problémát okoz, azt javaslom mindenkinek, aki erre az oldalra téved, hogy jegyezze fel a weboldal címét, hogy a közeljövőben visszatérhessen a fejleményekért, amennyiben nem E-Mail listán kapta meg a linket valakitől. Sejtésem szerint a Magyar Ház oldaláról rövidesen leveszik az idevezető linket, ahelyett, hogy a Magyar Ház vezetősége megválaszolná a felvetődő problémákat és pletykákat, nyíltan és demokratikus szellemben, ahogy az a demokratikus Kanada egy demokratikus közösségében illene, és ami elősegítené ennek a halódó közösségnek a szellemi gyógyulását, és esetleg javítana a Vezetőség megítélésén is.


Tisztelt Kövessy Úr,


A mostani vezetőség részleges információ-töredékekkel látta el a Kanadai Magyar Kultúrközpont tagságát, a teljes képet nem tették közzé. Részképek szivárogtak ki és az sem irásban... A fél-igazság pedig nem az igazság fele.

A nagy adósággal sarokba szorított Magyar Házi tagságnak a jelenlegi Vezetőség által elképzelt jövője a gondolkodó emberek elött mára elég szépen kivilágosodott. Ami a Magyar Háznak az egyik járható útját illeti az senki elött nem titok, mert egyik tagtársunk a novemberi közgyülésen felajánlotta, hogy a KMKK költözzön be a Sváb Házba, az Ellesmere sugárútra. Hogy társbérlőnek vagy albérlőnek az majd a jövő zenéje lesz. A Sváb Ház jelenleg veszteséges és kb 100.000 dollár adóssága van (Kinek??) és ugye A KMKK is mára 180.000 adóssággal dolgozik, jó házasság lenne. A tagság viszhangja döbbenetes csend volt.

Azt az ingatlant, a St.Bernard öregotthont a Finch sugárút és Dufferin út dél-keleti sarkán, amelyet a Vaski Gábor vezette Magyar Ház és az Első ReformátusTemplom Nt.Vass Zoltán tervez együttesen megvásárolni, a Magyar Ház tagsága csak két-három év múlva tudná megkapni, és hogy mikorra lenne beköltözhető, az kétséges, mert hatalmas átalakitásokat kell rajta megcsinálni, hogy a Magyar Ház szokott céljaira nekünk megfelelő legyen. Erre se pénz se posztó. A vételárról még akkor nem is beszéltünk. Ha a kedvesnővérek, a St.Bernárd otthon tulajdonosai, egyáltalán beleegyeznek a katolikus tradiciójú hely és a temetőjük eladásába, nem katolikusoknak. Úgy néz ki, hogy a mai vezetőség egy nagy vallási ellentétbe is belesodorta a Magyar Ház tagjait. Még soha így nem volt megosztva a magyarság Torontóban, mint a Vaski-Szabó irányitás alatt.

A számítások szerint a St.Bernárd otthonba csak három év múlva lehet beköltözni. Kérdezem én a kedves tagokat: Hol lesz addig már a Torontói Magyar Ház mint intézmény? Sehol, szét lesz szórva aki kapja marja alapon. Ez lenne az igazi cél? Az ilyen sorsokra már sok példa van itt Kanadában, Amerikában, Ausztráliában. A kérdés az, hogy kit zavarhat annyira politikailag ez az erős magyar nemzeti intézmény? Vagy ki szeretné mindenáron a magyarok által összegyűjtött vagyont megkaparintani avagy szégyentelenül elprédálni? A tények arra mutatnak, hogy az a vezetőség, amely most a volánnál van.

Mivel azt a tévhírt terjesztik, hogy az ellenzék, a Koszó Mihály csapata nem eléggé tapasztalt vezetni egy Magyar Házat, kérném azt a lehetőséget, hogy a csapatunk minden tagja bemutatkozhasson az Ön honlapján. Hadd lássa a tagság, kik is indulnak a Magyar Ház megmentéséért.


Tisztelettel,

Török Erzsébet

Magyar Házi tag,
a Koszó-Endes csoportban a közkapcsolatokért
felelős igazgató tisztségre jelölt