2009. január 28., szerda

Iványi Péter ügyvéd kérése


A Magyar Ház ügyvédjétől kaptam többszöri kérést és erélyes felszólítást videók, bejegyzések és dokumentumok eltávolítására a blogomról, mert úgy érezték, beszámolóink nem voltak kiegyensúlyozottak, ami egy blogtól eleve irreális elvárás. Sokszor kértem Vaski Gábort, az előző elnököt, hogy informálja blogunkon keresztül a tagságot és a közvéleményt a kanadai demokrácia és a sajtószabadság szellemében. Ezirányú kéréseimet nem teljesítette.

Továbbá úgy tűnik a blog műfajának és az Internetnek a megértése is gondot okoz. A videók és a dokumentumok az HCCC beleegyezésével kerültek fel, csak az álláspontjuk változott a változó megítélés tükrében.


Ezúton kérem mindenki türelmét, amíg egy (sajtó)jogi szakemberrel nem tisztázom a helyzetet, hogy az Iványi Úr által felhozott jogi problémák mennyire valósak, mert, ugye, nem kivánok törvénysértő lenni; és/vagy az HCCC-vel nem tudok az itteni magyar közösség, kultúra és a Magyar Ház érdekében egy előremutató, a közösség érdekét szolgáló megegyezést tető alá hozni a minden szempontból negatív választási események után, amik a közösséget ennyire megosztották.

Addig is, jószándékom kifejezéséül, leveszek a blogról a Magyar Ház-i választásokkal összefüggő néhány kifogásolt dokumentumot, videót. Még egyszer kérem megértésüket és türelmüket, amíg ez a helyzet nem tisztázódik. És továbbra is várom gondolataikat.